Deprecated: Return type of LayerShifter\TLDExtract\Result::offsetExists($offset) should either be compatible with ArrayAccess::offsetExists(mixed $offset): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home2/edebiyat/magaza.edebiyatblog.com/application/third_party/domain-parser/layershifter/tld-extract/src/Result.php on line 189

Deprecated: Return type of LayerShifter\TLDExtract\Result::offsetGet($offset) should either be compatible with ArrayAccess::offsetGet(mixed $offset): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home2/edebiyat/magaza.edebiyatblog.com/application/third_party/domain-parser/layershifter/tld-extract/src/Result.php on line 203

Deprecated: Return type of LayerShifter\TLDExtract\Result::offsetSet($offset, $value) should either be compatible with ArrayAccess::offsetSet(mixed $offset, mixed $value): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home2/edebiyat/magaza.edebiyatblog.com/application/third_party/domain-parser/layershifter/tld-extract/src/Result.php on line 251

Deprecated: Return type of LayerShifter\TLDExtract\Result::offsetUnset($offset) should either be compatible with ArrayAccess::offsetUnset(mixed $offset): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /home2/edebiyat/magaza.edebiyatblog.com/application/third_party/domain-parser/layershifter/tld-extract/src/Result.php on line 267

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home2/edebiyat/magaza.edebiyatblog.com/application/third_party/domain-parser/layershifter/tld-extract/src/Result.php:27)

Filename: core/Security.php

Line Number: 282

Backtrace:

File: /home2/edebiyat/magaza.edebiyatblog.com/index.php
Line: 328
Function: require_once

EB Mağaza RSS beslemeleri - EdebiyatBlog http://magaza.edebiyatblog.com/rss/seller/edebiyatblog EB Mağaza RSS beslemeleri - EdebiyatBlog tr © 2021 | EdebiyatBlog® | Tüm Hakları Saklıdır. EdebiyatBlog Antoloji Kitabı - Senfoni http://magaza.edebiyatblog.com/edebiyatblog-antoloji-kitabi-senfoni-49 http://magaza.edebiyatblog.com/edebiyatblog-antoloji-kitabi-senfoni-49

✔ Fiyat: 25

EdebiyatBlog Antoloji Kitabı - Senfoni

]]>
Sun, 26 Dec 2021 17:15:32 +0300 EdebiyatBlog
Çetin Ceviz http://magaza.edebiyatblog.com/cetin-ceviz-35 http://magaza.edebiyatblog.com/cetin-ceviz-35

✔ Fiyat: 11.50

“Merhaba. Ben Çetin Ceviz. En sevdiğim oyuncaklarım tornavidalarım, kablolarım, pillerim, lambalarım olmuştu. Ufak tefek icatlarım da vardı tabii ama bu icatlar Fen ve Teknoloji dersinin ödevi için yeterli değildi. Çok daha büyük bir şey yapmalıydım. Tüm kasabada ses getirmeliydi. Herkes onu konuşmalıydı. Sıra dışı olmalıydı...
 
Sonra bir fotoğrafa rastladım evde. Dedem ve ben… Babama ve bana çok benzeyen bu adam, beni kucağına almış, gülümsüyordu… Birdenbire harika bir fikirle kendime geldim. Bana icat yapmamda yardım edecek kişi karşımda gülümsüyordu. Uçmayı öğrenen bir devekuşu kadar mutluydum. Hayalimde, saatte doksan kilometre hızla dedeme doğru koştum…”
 
Sinan Yaşar’ın ilk kitabı olan Çetin Ceviz – Sıra Dışı Bir Ödev Hikâyesi’nde gelişen aile bağlarını, akla hayale gelmeyen icatları ve birçok hayvanın bilinmeyen özelliklerini okuyacaksınız.

]]>
Sat, 13 Nov 2021 05:55:01 +0300 EdebiyatBlog
Küçük Prens http://magaza.edebiyatblog.com/kucuk-prens-34 http://magaza.edebiyatblog.com/kucuk-prens-34

✔ Fiyat: 4.70

"Hoşça git," dedi tilki. "Vereceğim sır çok basit: İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir. Gerçeğin mayası gözle görülmez." Küçük Prens unutmamak için tekrarladı: "Gerçeğin mayası gözle görülmez."

]]>
Sat, 13 Nov 2021 05:52:46 +0300 EdebiyatBlog
Gofret ile Babası http://magaza.edebiyatblog.com/gofret-ile-babasi-33 http://magaza.edebiyatblog.com/gofret-ile-babasi-33

✔ Fiyat: 3.70

Bu hareketli ve eğlenceli masal miniklere aile sevgisinin önemini öğretiyor.

Babası yiyecek aramaya gittiğinde, Gofret evde oturup onu beklerdi. Babası onun güvenliğine çok önem veriyordu. Ancak bir sabah, evden ayrılırken çok önemli bir şey unuttu. Gofret de unuttuğu şeyi söylemek için babasının peşinden koşmaya başladı. Acaba bu heyecanlı macera nasıl sona erecek?

]]>
Sat, 13 Nov 2021 05:51:10 +0300 EdebiyatBlog
Simyacı http://magaza.edebiyatblog.com/simyaci-32 http://magaza.edebiyatblog.com/simyaci-32

✔ Fiyat: 16

Dünya edebiyatının fenomenleri arasında yer alan Simyacı, yayımlandığı günden bugüne pek çok hayata dokunmaya devam ediyor. Brezilyalı yazar Paulo Coelho tarafından 1988 yılında yayımlanan eser, Doğu ve Batı dünyasına aynı pencereden ışık tutuyor. Coelho’nun Mesnevi’deki bir kıssadan hareketle kaleme aldığı Simyacı, macera dolu öyküsü ve felsefi yönüyle başucu kitabınız olmaya aday!

Etkileyici hikayesi, sade anlatımı ve derinliğiyle Simyacı, dünya klasiklerinin en sevilen eserlerinden biri. Yayımlandıktan kısa süre sonra 42 ülkede basılan ve 26 dile çevrilen eser, 1996’dan günümüze Türkiye’de de en çok okunan romanlar arasındaki yerini koruyor. Eğer hem bir macera tutkunu hem de felsefe meraklısıysanız Simyacı, sizi de etkisi altına alacak. 

Simyacı, Santiago adındaki Endülüslü bir çobanın İspanya’dan başlayıp Mısır’da sona eren yolculuğunu konu ediniyor. Gördüğü bir rüya üzerine sahip olduğu her şeyi ardında bırakan Santiago’nun bu serüveni, onu düşlerine kavuşturduğu kadar hayatın hakikatine de ulaştırıyor. Simyacı’nın sayfalarını çevirdikçe siz de Santiago’yla birlikte kendi içinize doğru bir yolculuğa çıkacaksınız.

Kendi Kişisel Menkıbenizi Keşfetmeye Hazır Olun!

Gezgin olma isteğiyle çobanlık yapmaya başlayan Santiago, uzun bir müddet yalnızca koyunlarının onu götürdüğü yöne gidiyor. Böylelikle farklı yerler keşfeden Santiago, bir gün koyunlarıyla birlikte sığındığı eski bir kilisenin bahçesinde uyurken rüya görüyor. Mısır’a gittiğini ve orada bir hazine bulduğunu gördüğü bu rüyaya başta aldırış etmese de sonrasında yaşadığı ilginç olaylar, Santiago’yu bu gizemli yolculuğa ikna ediyor.

Afrika’ya adım atar atmaz seyahati için biriktirdiği tüm parayı kaybeden Santiago, çalışmak durumunda kalıyor. Bir yandan para kazanmak için çabalarken diğer yandan kendisini zorlu yolculuk şartlarına hazırlayan tecrübeler ediniyor. Tekrar yola koyulan ve çölleri aşan Santiago, bu çetin seyahatte hem savaşı hem de aşkı deneyimliyor. Yolun sonuna vardığında ise aradığı hazineye beklenmedik bir şekilde ulaşıyor.

Bunu Biliyor muydunuz?

Latin Amerika edebiyatının başarısıyla adından söz ettiren yazarlarından Paulo Coelho, romancılık kariyerine başlamadan önce şarkı sözü yazarı olarak ünlenmiştir. 

En Sevilen Kitaplara Hemen Şimdi Sahip Olun!

Santiago’nun yolculuğunda ona eşlik ederken hayatın özüne dair birçok cevaba ulaşmak için Simyacı’ya mutlaka kütüphanenizde yer açın! Bir solukta okuyacağınız ve bitirdikten sonra tekrar tekrar başlamak isteyeceğiniz bu kitaba sahip olmak için beklemeyin ve hemen şimdi sepetinize atın.  

]]>
Sat, 13 Nov 2021 05:49:07 +0300 EdebiyatBlog
Şeker Portakalı http://magaza.edebiyatblog.com/seker-portakali-31 http://magaza.edebiyatblog.com/seker-portakali-31

✔ Fiyat: 16

Acı dolu bir hayat sürdürmek ve bunu yaşamın olağan seyri gibi kabul etmek, ta ki hayattaki en gerçek ve karşı konulamaz acının ne olduğunu öğrenene kadar… Şeker Portakalı; yoksulluk ve sevgisizlik içinde yaşayan küçük Zeze’nin dünyasını, okuyucusuna yalnızca minik bir çocuğun gözünden değil, evrensel bir hakikat penceresinden sunuyor. 

Brezilyalı yazar Jose Mauro de Vasconcelos’un 1968’de yayımlanan Şeker Portakalı adlı eseri, yalın anlatımı ve çarpıcı hikâyesiyle dünya edebiyatının unutulmaz başyapıtları arasında yer alıyor. Yazarının hayatından izler taşıyan eser, bir çocuğun iç dünyasından yola çıkarak tüm insanlığa acıyla yoğrularak olgunlaşmanın ağırlığını duyumsatıyor. 

Gerçekçi anlatımı ve duygu ağırlıklı temasıyla Latin Amerika edebiyatını tüm yönleriyle yansıtan Şeker Portakalı; saflığı, şefkati ve acıyı eksiksiz bir empati ile iliklerinize kadar hissetmenizi sağlayacak.

Saflığın Acıyla Yüzleşmesi

Kitabın başkahramanı Zeze, yaramazlıklarıyla meşhur bir afacan. Mahallelinin “şeytan” olarak andığı bu çocuğu, öğretmeni ise bir “melek” olarak görüyor. Günün birinde Zeze ve ailesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle oturdukları evden taşınmak zorunda kalıyor. Zeze, önceleri taşınmalarına çok üzülse de bu durumu yeni taşındıkları evin bahçesindeki şeker portakalı fidanıyla telafi ediyor. Fidan, çok geçmeden Zeze’nin en iyi arkadaşı oluveriyor. 

Zeze bir gün, en büyük hayalini, daha doğrusu yapmayı en çok istediği yaramazlıklardan birini gerçekleştiriyor. Bu yaptığının bedelini ise mahallede Portekizli adıyla bilinen bir adamdan fena halde dayak yiyerek ödüyor. 

Küçük kahramanımız, başta bu adamdan nefret etse de sonradan onu çok seviyor. Hatta Portekizliyi o kadar çok seviyor ki bu sayede haylazlığı da bırakıyor. Zamanla ikilinin arasında, baba-oğul ilişkisi gibi bir bağ kuruluyor. Ancak hikayenin sonunda bu bağlılık, Zeze’yi iyileştirdiği kadar onun ömür boyu unutamayacağı bir acıyı da beraberinde getirecek. 

Bunu Biliyor muydunuz?

Yazar Jose Mauro de Vasconcelos, ünlü romanı Şeker Portakalı’nı 12 günde tamamlamıştır. 

En Sevilen Kitaplara Hemen Şimdi Sahip Olun!

 

Yayımlandığı günden bugüne “En Çok Satanlar” listelerindeki yerini koruyan Şeker Portakalı romanını hala okumadıysanız hemen şimdi sepetinize ekleyin! Şeker Portakalı, çocukluğunuzun heyecanlarına ve duygu dünyasına kapılarınızı tekrar aralamanız için bir tık uzağınızda… 

]]>
Sat, 13 Nov 2021 05:44:43 +0300 EdebiyatBlog
Albert Einstein Ayraç http://magaza.edebiyatblog.com/albert-einstein-ayrac-30 http://magaza.edebiyatblog.com/albert-einstein-ayrac-30

✔ Fiyat: 7.50

Albert Einstein - Lazer Kesim Ayraç

Çizer : Durmuş Bahar

Ebat : 16 x 6

340 gr. Amerikan Bristol, Çift yüz sıvama baskı

]]>
Sat, 13 Nov 2021 05:28:01 +0300 EdebiyatBlog
Che Guevara Ayraç http://magaza.edebiyatblog.com/che-guevara-ayrac-29 http://magaza.edebiyatblog.com/che-guevara-ayrac-29

✔ Fiyat: 7.50

Che Guevara - Lazer Kesim Ayraç

Çizer : Durmuş Bahar

Ebat : 16 x 6

340 gr. Amerikan Bristol, Çift yüz sıvama baskı

]]>
Sat, 13 Nov 2021 05:26:14 +0300 EdebiyatBlog
Tolstoy Ayraç http://magaza.edebiyatblog.com/tolstoy-ayrac-28 http://magaza.edebiyatblog.com/tolstoy-ayrac-28

✔ Fiyat: 7.50

Tolstoy - Lazer Kesim Ayraç

Çizer : Durmuş Bahar

Ebat : 16 x 6

340 gr. Amerikan Bristol, Çift yüz sıvama baskı

]]>
Sat, 13 Nov 2021 05:24:30 +0300 EdebiyatBlog
George Orwell Ayraç http://magaza.edebiyatblog.com/george-orwell-ayrac-27 http://magaza.edebiyatblog.com/george-orwell-ayrac-27

✔ Fiyat: 7.50

George Orwell - Lazer Kesim Ayraç

Çizer : Durmuş Bahar

Ebat : 16 x 6

340 gr. Amerikan Bristol, Çift yüz sıvama baskı

]]>
Sat, 13 Nov 2021 05:23:07 +0300 EdebiyatBlog
Franz Kafka Ayraç http://magaza.edebiyatblog.com/franz-kafka-ayrac-26 http://magaza.edebiyatblog.com/franz-kafka-ayrac-26

✔ Fiyat: 7.50

Franz Kafka Ayraç

Çift yüz sıvama baskı

Boyutlar: 16x6

]]>
Sat, 13 Nov 2021 05:21:41 +0300 EdebiyatBlog
Atatürk Ayraç http://magaza.edebiyatblog.com/ataturk-ayrac-25 http://magaza.edebiyatblog.com/ataturk-ayrac-25

✔ Fiyat: 7.50

Atatürk Ayraç

380Gr Amerikan Bristol

Çift yüz sıvama baskı

Çizer : Durmuş Bahar

Ebat : 16 x 6

]]>
Sat, 13 Nov 2021 05:20:23 +0300 EdebiyatBlog
Nâzım Hikmet Ayraç http://magaza.edebiyatblog.com/nazim-hikmet-ayrac-24 http://magaza.edebiyatblog.com/nazim-hikmet-ayrac-24

✔ Fiyat: 7.50

Nâzım Hikmet - Lazer Kesim Ayraç

Çizer : Durmuş Bahar

Ebat : 16 x 6

340 gr. Amerikan Bristol, Çift yüz sıvama baskı

]]>
Sat, 13 Nov 2021 05:18:24 +0300 EdebiyatBlog
Çizgisiz Defter http://magaza.edebiyatblog.com/cizgisiz-defter-23 http://magaza.edebiyatblog.com/cizgisiz-defter-23

✔ Fiyat: 26.50

Çizgisiz Defter Serisi 

14x20cm

350gr özel kalın kapak

64yaprak - 128 sayfa

iç sayfalar özel 80gr ivory kağıt

]]>
Sat, 13 Nov 2021 02:24:50 +0300 EdebiyatBlog
Özdemir Asaf Ahşap Retro Poster http://magaza.edebiyatblog.com/ozdemir-asaf-ahsap-retro-poster-22 http://magaza.edebiyatblog.com/ozdemir-asaf-ahsap-retro-poster-22

✔ Fiyat: 7.50

Ürünümüz kaliteli mdf kullanılarak imal edilmiştir.
Sağlığa zararsız boya(Toyo-Japon) ile tam otomatik gelişmiş sistemlerde steril koşullarda imal edilmiştir.
Arkasında bulunan süngerli çift taraflı bant ile istediğiniz her yüzeye yapıştırabilirsiniz.
Muadil ürünlerin kullandığı tutkal ile kağıdı ahşabın üzerine sıvama değildir.

]]>
Sat, 13 Nov 2021 02:16:58 +0300 EdebiyatBlog
Yaşar Kemal Ahşap Retro Poster http://magaza.edebiyatblog.com/yasar-kemal-ahsap-retro-poster-21 http://magaza.edebiyatblog.com/yasar-kemal-ahsap-retro-poster-21

✔ Fiyat: 7.50

Ürünümüz kaliteli mdf kullanılarak imal edilmiştir.
Sağlığa zararsız boya(Toyo-Japon) ile tam otomatik gelişmiş sistemlerde steril koşullarda imal edilmiştir.
Arkasında bulunan süngerli çift taraflı bant ile istediğiniz her yüzeye yapıştırabilirsiniz.
Muadil ürünlerin kullandığı tutkal ile kağıdı ahşabın üzerine sıvama değildir.

]]>
Sat, 13 Nov 2021 02:15:33 +0300 EdebiyatBlog
Sabahattin Ali Ahşap Retro Poster http://magaza.edebiyatblog.com/sabahattin-ali-ahsap-retro-poster-20 http://magaza.edebiyatblog.com/sabahattin-ali-ahsap-retro-poster-20

✔ Fiyat: 7.50

Ürünümüz kaliteli mdf kullanılarak imal edilmiştir.
Sağlığa zararsız boya(Toyo-Japon) ile tam otomatik gelişmiş sistemlerde steril koşullarda imal edilmiştir.
Arkasında bulunan süngerli çift taraflı bant ile istediğiniz her yüzeye yapıştırabilirsiniz.
Muadil ürünlerin kullandığı tutkal ile kağıdı ahşabın üzerine sıvama değildir.

]]>
Sat, 13 Nov 2021 02:13:59 +0300 EdebiyatBlog
İster Saksı - İster Kalemlik http://magaza.edebiyatblog.com/ister-saksi-ister-kalemlik-19 http://magaza.edebiyatblog.com/ister-saksi-ister-kalemlik-19

✔ Fiyat: 24.75

]]>
Sat, 13 Nov 2021 02:13:25 +0300 EdebiyatBlog
Oğuz Atay Ahşap Retro Poster http://magaza.edebiyatblog.com/oguz-atay-ahsap-retro-poster-18 http://magaza.edebiyatblog.com/oguz-atay-ahsap-retro-poster-18

✔ Fiyat: 7.50

Ürünümüz kaliteli mdf kullanılarak imal edilmiştir.
Sağlığa zararsız boya(Toyo-Japon) ile tam otomatik gelişmiş sistemlerde steril koşullarda imal edilmiştir.
Arkasında bulunan süngerli çift taraflı bant ile istediğiniz her yüzeye yapıştırabilirsiniz.
Muadil ürünlerin kullandığı tutkal ile kağıdı ahşabın üzerine sıvama değildir.

]]>
Sat, 13 Nov 2021 02:08:45 +0300 EdebiyatBlog
Nostaljik Müzik Kutusu http://magaza.edebiyatblog.com/nostaljik-muzik-kutusu-17 http://magaza.edebiyatblog.com/nostaljik-muzik-kutusu-17

✔ Fiyat: 37.50

Ürün Özellikleri

18Cm Yükseklik X 10Cm Çapındadır

Pilsizdir. Kurma Aksamı İle Çalışır

Nostaljik Görünüme Sahip Olan ""Atlıkarınca Müzik Kutusu"" Evinize Renk Katacak. İster, Nostaljik Gönümü İle Dekoratif Amaçlı Kullanabilir, Dilerseniz Dinlendirici Müzik Özelliği İle Ruhunuzu Dinlendirebilirsiniz.

Ürün Kullanımı

Atlıkarınca Müzik Kutusunu Çevirerek Kurunuz.

Çevirme İşlemi Bittikten Sonra Bırakınız.

Hem Dönüp Hem De Rahatlatıcı Müziği Çalmaya Başlayacaktır.

]]>
Sat, 13 Nov 2021 02:03:53 +0300 EdebiyatBlog
6'lı Pembe Renkli Kitap Ayracı Seti http://magaza.edebiyatblog.com/6li-pembe-renkli-kitap-ayraci-seti-16 http://magaza.edebiyatblog.com/6li-pembe-renkli-kitap-ayraci-seti-16

✔ Fiyat: 18.95

]]>
Sat, 13 Nov 2021 01:56:43 +0300 EdebiyatBlog
Four Kids 12x15 Spiralli Desenli Siyah Defter http://magaza.edebiyatblog.com/four-kids-12x15-spiralli-desenli-siyah-defter-14 http://magaza.edebiyatblog.com/four-kids-12x15-spiralli-desenli-siyah-defter-14

✔ Fiyat: 5.90

FourkidS Siyah Defter

 

Karton kapak

40 yaprak

Hamurundan boyalı 120 gr kağıt kalitesi

]]>
Sat, 13 Nov 2021 01:35:33 +0300 EdebiyatBlog
Four Kids 14x20 Spiralli Desenli Siyah Defter http://magaza.edebiyatblog.com/four-kids-14x20-spiralli-desenli-siyah-defter-13 http://magaza.edebiyatblog.com/four-kids-14x20-spiralli-desenli-siyah-defter-13

✔ Fiyat: 8.80

FourkidS Siyah Defter

 

Karton kapak

40 yaprak

Hamurundan boyalı 120 gr kağıt kalitesi

]]>
Sat, 13 Nov 2021 01:31:45 +0300 EdebiyatBlog
Naruto - 2.cilt http://magaza.edebiyatblog.com/naruto-2cilt-12 http://magaza.edebiyatblog.com/naruto-2cilt-12

✔ Fiyat: 17.75

Sayfa Sayısı: 192

Cilt Tipi: Ciltsiz

Naruto, ilgiye ihtiyacı olan, yaramazlıklarla dolu ve içinde garip bir gücün mühürlü bulunduğu, Ninja eğitimi alan bir çocuktur. Kendine has davranışları hocası Kakaşi’yi bezdirip, takım arkadaşları Sasuke ve Sakura’yı rahatsız etmektedir. Ama Naruto Konaha Köyü’nün en büyük ninjası olma konusunda kararlıdır.

]]>
Sat, 13 Nov 2021 01:30:04 +0300 EdebiyatBlog
Zagor Darkwood Novels Sayı 3 - Melezler Çetesi http://magaza.edebiyatblog.com/zagor-darkwood-novels-sayi-3-melezler-cetesi-10 http://magaza.edebiyatblog.com/zagor-darkwood-novels-sayi-3-melezler-cetesi-10

✔ Fiyat: 11.70

Kahramanımız Kanada sınırına yakın köyleri yağmalayıp, genç kızları köle olarak satan bir çetenin peşine düşer. Bu seride ilk kez sevimli fıçımız Çiko da boy gösteriyor.

]]>
Sat, 13 Nov 2021 01:18:07 +0300 EdebiyatBlog
Külkedisi http://magaza.edebiyatblog.com/kulkedisi-9 http://magaza.edebiyatblog.com/kulkedisi-9

✔ Fiyat: 11.60

Charles Perrault XVII. yüzyıl Fransız yazının önde gelen düşünür ve ozanlarından biridir. Ama çoğu çağdaşları eski Yunan ve Latin yazarlarının hiçbir zaman aşılamayacağını söyleyip onlar gibi yazmaya çalışırken, Perrault her alanda olduğu gibi yazın alanında da insanlığın ilerlediğini savunur. Bu arada, 1697 yılında, çok sevdiği çocuklara elinizdeki kitapta yer alan masalları yazar. O gün bugün, bu masallar tüm dünya çocuklarının en sevdiği masallar arasında yer alır. Yalnız çocukların mı? Külkedisi, Mavi Sakal, Parmak Çocuk, Ormanda Uyuyan Güzel, Kırmızı Başlıklı Kız ve tüm ötekiler birbirinden ilginç kişileri, olayları ve benzersiz anlatımlarıyla büyüklerin de bir kez okuduktan sonra bir daha unutamadıkları masallardır.



Sayfa Sayısı: 142

Baskı Yılı: 2005


Dili: Türkçe

]]>
Sat, 13 Nov 2021 01:14:34 +0300 EdebiyatBlog
Zıplamayı Unutan Kurbağa http://magaza.edebiyatblog.com/ziplamayi-unutan-kurbaga-8 http://magaza.edebiyatblog.com/ziplamayi-unutan-kurbaga-8

✔ Fiyat: 7.70

Sayfa Sayısı: 16

Cilt Tipi: Karton Kapak

 

Arkadaşlar, biz kurbağalar zıplarız biliyorsunuz. Arka ayaklarımızın arasına gerilmiş olan deriler yardımıyla suda yüzer, karada ise çok güzel zıplayabiliriz. Ayak, bacak ve kalça yapımız hareketsizlik anındayken”z”biçimde olduğu için bir yerden, bir yere gitmek için zıplamamız gerekir.

 

]]>
Sat, 13 Nov 2021 01:07:02 +0300 EdebiyatBlog
Uzun Hikaye http://magaza.edebiyatblog.com/uzun-hikaye-7 http://magaza.edebiyatblog.com/uzun-hikaye-7

✔ Fiyat: 12.90

Ben o zamanlar on altı yaşındaydım, lise birde. İnce uzun bir oğlan. Saçlarım kirpi gibi dik duruyor; ne yana, ne geriye taranmıyor, beni deli ediyordu.
Babam "İnatsın inat... İnatçı adamın saçı yatmaz. Dedene çekmişsin besbelli. Keşke annene benzeseydin" diyordu.
Keşke...

Annemin lepiska gibi yumuşacık, sarı saçları vardı. En çok o mavi gözlerini özlüyorum. "Benim oğlum okuyacak yüksek bir memur olacak" der, sonra da göz ucuyla babama bakardı. Sanki anlaşmışlar gibi babam da ona bakar, dudaklarında muzip bir gülümseme:
"Hıh... Biz okuduk bir şey olduk sanki" diye omuz silkerdi.



Sayfa Sayısı: 115

Baskı Yılı: 2016


Dili: Türkçe

]]>
Sat, 13 Nov 2021 01:05:11 +0300 EdebiyatBlog
1984 http://magaza.edebiyatblog.com/1984-6 http://magaza.edebiyatblog.com/1984-6

✔ Fiyat: 8.90

Sayfa Sayısı: 352

Cilt Tipi: Karton Kapak

 

Parti’nin dünya görüşü, onu hiç anlayamayan insanlara çok daha kolay dayatılıyordu. (...) Her şeyi yutuyorlar ve hiçbir zarar görmüyorlardı çünkü tıpkı bir mısır tanesinin bir kuşun bedeninden sindirilmeden geçip gitmesi gibi, yuttuklarından geriye bir şey kalmıyordu.

 

George Orwell’in kült kitabı Bin Dokuz Yüz Seksen Dört, yazarın geleceğe ilişkin bir kâbus senaryosudur. Bireyselliğin yok edildiği, zihnin kontrol altına alındığı, insanların makineleşmiş kitlelere dönüştürüldüğü totaliter bir dünya düzeni, romanda inanılmaz bir hayal gücüyle, en ince ayrıntısına kadar kurgulanmıştır. Geçmişte ve günümüzde dünya sahnesinde tezgâhlanan oyunlar düşünüldüğünde, ütopik olduğu kadar gerçekçi bir romandır Bin Dokuz Yüz Seksen Dört. Güncelliğini hiçbir zaman yitirmeyen bir başyapıttır; yalnızca yarına değil, bugüne de ilişkin bir uyarı çığlığıdır.

 

]]>
Sat, 13 Nov 2021 01:00:40 +0300 EdebiyatBlog
Bir İdam Mahkûmunun Son Günü http://magaza.edebiyatblog.com/bir-idam-mahkumunun-son-gunu-5 http://magaza.edebiyatblog.com/bir-idam-mahkumunun-son-gunu-5

✔ Fiyat: 9.90

Cilt Durumu: Ciltsiz

Sayfa Sayısı: 130

Bir İdam Mahkumunun Son Günü, dünya edebiyatının ölümsüzlerinden Victor Hugo'nun (1802-1885) yirmi altı yaşında yazdığı bir gençlik yapıtıdır. Victor Hugo'nun içerik olarak bu romandaki amacı çok yalın, çok açık: İdam cezasının hem trajik, hem de saçma yanını göstermek. Onun büyüklüğünde, onun dehasında bir yazar için böyle bir savı insanŒ ve etik boyutlarıyla sergileyerek kanıtlamak hiç de güç değil. Ama bu romanın büyük önemi başka özelliklerinden kaynaklanıyor. Bu yapıt, birinci tekil kişi ben ile yazılan romanın ilk örneği. Daha önce böyle bir yöntem bilinmiyor. Demek ki bu özelliğiyle bir yol açıcı, bir öncü bu roman. Roman kahramanının da dediği gibi, bir tür zihinsel otopsi olan bu romanda, modern edebiyatın ilk iç monoloğu ile karşılaşıyoruz. Bir İdam Mahk-munun Son Günü, bir yazınsal yenilik olan Samuel Beckett ve Georges Bataille'ı haber veriyor. Bu da romanın bir başka önemli özelliği. Bataille ve Beckett'i tanıdıktan sonra bu romanı daha iyi kavrıyoruz. İdam mahk- munun kendisine ironik bir gözle bir başkası olarak bakışı ise, Victor Hugo'nun Arthur Rimbaud'dan kırk yıl önce `Ben Bir Başkasıdır' düşüncesini yaşamış olduğunu gösteriyor.

]]>
Sat, 13 Nov 2021 00:56:12 +0300 EdebiyatBlog
Ay'a Yolculuk http://magaza.edebiyatblog.com/aya-yolculuk-4 http://magaza.edebiyatblog.com/aya-yolculuk-4

✔ Fiyat: 12.90

Jules Verne Ay'a Yolculuk'ta, 1800'lü yılların ortalarında insanların Ay'a gitmek için neler yaptıklarını, öyle esprili bir dille ve öyle gerçekçi anlatmış ki kitap boyunca kendinizi o serüvenin bir parçası gibi hissedeceksiniz.

Kitabı, 1865'teki orijinal baskısında yer alan Andrzej Zydorczak imzalı resimlerle sunuyoruz.

]]>
Sat, 13 Nov 2021 00:52:13 +0300 EdebiyatBlog
Kürk Mantolu Madonna http://magaza.edebiyatblog.com/kurk-mantolu-madonna-2 http://magaza.edebiyatblog.com/kurk-mantolu-madonna-2

✔ Fiyat: 8.30

Cilt Durumu: Ciltsiz

Sayfa Sayısı: 160

"Her gün, daima öğleden sonra oraya gidiyor, koridorlardaki resimlere bakıyormuş gibi ağır ağır, fakat büyük bir sabırzıszılka asıl hedefine varmak isteyen adımlarımı zorla zapt ederek geziniyor; rastgele gözüme çarpmış gibi önünde durduğum `Kürk Mantolu Madonna`yı seyre dalıyor, ta kapılar kapanıncaya kadar orada bekliyordum." Kimi tutkular rehberimiz olur yaşam boyunca. Kollarıyla bizi sarar. Sorgulamaktan peşlerinden gideriz ve hiç pişman olmayacağımızı biliriz. Yapıtlarında insanların görünmeyen yüzlerini ortaya çıkaran Sabahattin Ali, bu kitabında güçlü bir tutkunun resimini çiziyor. Düzenin sildiği kişiliklere, yaşamın uçuculuğuna ve aşkın olanaksızlığına dair, yanıtlanması zor sorular soruyor."

]]>
Sat, 13 Nov 2021 00:39:10 +0300 EdebiyatBlog